Ако продължат с тези декларации, нещата стават лоши. Това обяви депутатът

...
Ако продължат с тези декларации, нещата стават лоши. Това обяви депутатът
Коментари Харесай

Валентин Касабов: Ако заслужава, защо да не обиждаме руския патриарх, да не би да е Господ Бог?

„ Ако продължат с тези заявления, нещата стават неприятни ”. Това разгласи депутатът Валентин Касабов по повод позицията на парламентарната група на „ Обединени патриоти ” (ОП) срещу Валери Симеонов.
Припомняме, че тя е гласувана единствено от Вътрешна македонска революционна организация и „ Атака ”. Депутатите от партията на Симеонов НФСБ се разграничиха от мнението, в което се упорства той да се извини, написа Флагман.бг.

 

След въпрос на „ Флагман ” дали въпросът е обсъждан или гласуван от групата на Оперативна програма, Касабов отговори: „ Не мога да ви кажа. В момента виждате защо става въпрос. Ако продължат с тези заявления, нещата стават неприятни и не е добре. ”

В НФСБ занапред ще вземат решение какво да подхващат.
Според Касабов, проблем за момента няма, само че може да се появи.
„ Медиите вземат решение, че са доста огромни проблеми, само че това не са проблеми, а стихия в чаша вода ”, добави депутатът.

Валентин Касабов изясни, че е зам.-председател на парламентарната група и че мнението, което е публикувано от Вътрешна македонска революционна организация и „ Атака ”, не е одобрявано.

За апела към Симеонов да се извини, Касабов сподели: „ Това са нелепости, който ги е писал, това са безумни неща. За всяко нещо би трябвало да се извиняваме ли? ”
Депутатът застана зад думите на Валери Симеонов: „ Това е негова позиция. Аз мисля по същия метод, както, мисля, че и сътрудниците от нашата партия. Оттук нататък, който приказва от името на парламентарната група, да си написа името. ”

Валентин Касабов прикани медиите да се извърнат към Волен Сидеров, с цел да разяснява позицията, под която се е подписал.
След въпрос обикновено ли е Валери Симеонов да наскърбява съветския патриарх, Касабов отговори: „ Ако заслужава, за какво не? Да не е нещо Господ Бог? "

След запитване какви разновидности вижда оттук насетне, Касабов сподели: „ Ще забележим. Всяко нещо, което ражда борба, не е положително. А имаме значими цели. В момента мисля, че дневният ред не е патриархът на Москва или на Русия, дневният ред са проблемите на страната. ”

Касабов изясни, че все отново са три партии и че в случай че оттук насетне всяка си има свое мнение, няма неприятно.

Десислав Чуколов от „ Атака ” удостовери, че парламентарната група на Оперативна програма е приела публикуваната позиция. Гласуването станало съгласно правилника на групата.
НФСБ взели решение да изоставен при разискване на решението.

Според Чуколов това не би трябвало да докара до напрежение в групата.
„ Настояваме това, което написа, да бъде изпълнено ”, обаче сподели депутатът по отношение на настояването Валери Симеонов да се извини на съветския патриарх.

Според Чуколов, разпад на групата няма да има.
След въпрос ще има ли последици, в случай че Симеонов не се извини, депутатът сподели единствено: „ Ако не се извини вицепремиерът, това значи, че той не се преценява с решението на парламентарната група на „ Обединени патриоти ”. Благодаря ви за вниманието! ”

Десислав Чуколов не отговори дали ще има следващи дейности.

Юлиан Ангелов от Вътрешна македонска революционна организация изясни от своя страна: „ Ние сме три партии. Всяка партия може да си има мнение и своите дейности, тъй че сътрудниците от НФСБ са в правото си да реагират и да кажат, каквото решат. Те са обособена партия. Никой не може да им наложи решение или нещо друго. Но считаме, че въпреки всичко би трябвало да има несъмнено вземане предвид в говоренето по избрани тематики. Не може да носим отговорност за изявленията на някои хора за персоналното им мнение. Ние си имаме друго мнение, те си имат друго мнение – това си е тяхно право. ”

Според Ангелов за момента не е застрашено единството на групата. Но това оттук насетне зависело най-много от Валери Симеонов и от НФСБ.

Юлиан Ангелов изясни, че Симеонов следва да приказва като вицепремиер, щом е заел този пост. Иначе злепоставял и тези, които са го излъчили.

Всички представители на „ Атака ” и Вътрешна македонска революционна организация дали своят вот единомислещо „ за ” позицията. Депутатите от НФСБ пък единно напуснали.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР